En promenad genom Skopelos town

skopelos town

Jag bestämde mig för att promenera igenom Skopelos town för att till min förtjusning upptäcka alla färglada husväggar, detaljrika gränder och prunkande balkongblommor. Det är ruffigt, gulligt och romantiskt på samma gång. En promenad genom Skopelos town ångrar man inte.

Gillar man trappor har man kommit rätt helt enkelt. Det är många trappsteg lite här och var för gränderna är många och snäva. Kullerstenarna gör det inte jättenkelt att ta sig upp med bil vilket är skönt för en fotgängare. Och den magnifika utsikten sen! Den är magiskt vacker när du tagit dig till den högsta toppen i byn.

Jag fascineras av den extremt färgglada byns alla dörrar är. Varför ser det inte ut såhär i Sverige? Staden känns både modern och gammeldags, både pigg och sömnig. Fräsch och ruffig. En kontrasternas stad.

Här får man också plats med en lite stadskyrka mitt i byn. Men naturligtvis finns det ett tiotal kyrkor i stan och på kullarna runt omkring. Det känns som ett trevligt inslag mellan lägenheterna, tavernorna och butikerna. Läs mer om Skopelos här.

Jag älskar att titta in genom öppna fönster och få en snabb inblick i hur människor bor. Jag fick en pytteliten glimt av när en gubbe satt och kollade på tv i sitt vardagsrum. Han såg ut att trivas i sitt hem och så vinkade han glatt när jag pekade och frågade om jag fick ta en bild på alla plantor som stod uppradade utanför dörren.

Men även om det bara är nio på morgonen är det extremt varmt mellan husväggarna. Att ha så lite kläder som möjligt är alltid absolut att föredra i Grekland under sommaren såklart. Helst bikini 24/7 om du frågar mig. När jag trippar ner för alla trappor igen inser jag att jag har sjukt bråttom, för vi ska nämligen till Aten senare samma dag. Tidsoptimisten börjar jogga tillbaka till hotellet igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *