Vi besöker Ulriksdal slottsträdgård

ulriksdals slottsträdgård

Vi besöker Ulriksdal slottsträdgård. Det är grönt och lummigt. En junidag faktiskt. Flera blommor har slagit ut och tittar upp mot solen. Inte en sån där soldränkt dag utan det är lite dis i luften. Vi parkerar bilen och går in mot trädgrådsingången. Grönt, färgstarkt, spirande. Men ännu har grönsakerna inte hunnit mogna.

Det här är en plats som är fridfull och harmonisk. Att promenera runt bland blommor och blad är renande för kropp och själ. Att vara i naturen är helande. Det finns ingenting som är en bättre medicin mot nedstämdhet eller oro. Det är som att den gröna färgen lugnar och de susande löven smeker ens sinnen.

För om man tänker efter så började allt här. Fast för länge sedan. Människan är född mitt i naturen. Vi är en del av naturen. Det är lätt att glömma bort om man bor i en betongstad. Det är lätt att glömma bort när man jobbar på med annat och inte hinner stanna upp och andas i en stressig vardag.

Blommorna blommar för oss. Bina pollinerar för oss. Frukten växer för oss. Luften finns för oss. Regnet är för oss. Vackra ting är för oss. Solnedgång är för oss. Regnbågen är för oss. Soluppgång är för oss. Allt som du ser, luktar och känner är för oss.

Har du tänkt på att vi lätt tar allt för givet när det bara är där. Det är så lätt att glömma bort att vara tacksam för allt en har omkring sig. En liten tanke och allt på jorden är i harmoni med dig.

Jag vill för resten av mitt liv visa tacksamhet för moder jord. För att jag finns till. Tillsammans med vackra människor omkring mig. Genom min kamera och mina ord vill jag visa min tacksamhet. Hur visar du din?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *