Zetas gårdsbutik har höstmarknad

zetas trädgård

Hösten är en av de vackraste årstiderna om du frågar mig. Jag älskar den varma solen, de guldiga löven och den lugna atmosfären som följer efter sommarens smått hysteriska hysteri. För en stund kan man andas ut. Ta det lugnt på en skogspromenad eller varför inte mysa runt på en mysig höstmarknad. Det gjorde jag och Nathalie och fick kvickt en höst vibe som stannat kvar.

Att gå på höstmarkand innebär mysiga promenader bland blommor, färgglada blad med sötdoftande brända mandlar i luften. Daggen dunstar i solen och människor i basker och färgglada halsdukar spatserar runt och insuper den mysiga atmosfären. Någon binder kransar med fluffiga blommor och en annan lyfter upp en glaserad kruka och ser överlycklig ut. Vi tar upp kamerorna och klickar oss runt bokstavligt talat.

Och det är inte för inte en väljer att fika när kafferostandet når näsborrarna på flera hundra meters avstånd. Kaffet är ju svensken livselixir, och en lördag förmiddag utan den magiska drycken är ingen riktig lördag.

Jag hittade en så vacker planta med ett helt magiskt mönster, och för att inte prata om strukturen. Den ser ut som en drakes rygg. Närmare bestämt en Begonia iron cross. Den fick åka med hem till Bagarmossen och förgylla vardagsrummet med sin extrema gröna kulör och häftiga persona.

Det bästa med att vara hemma den här vintern, är ju att en kan ta hand om sina plantor lite extra. Ge dem gödning, vattna, klippa av bladen som blivit gamla. Ja, verkligen ta hand om dem som en riktig trädgårdsmästre i vardagsrummet. Och njuta av att få extra tid hemma. Det finns alltid positiva aspekter av allting – är inte det något av det fina, med att se allt med ett nytt perspektiv?

Du hittar till den här oasen mitt i handelsmeckat Kungens Kurva av alla ställen. De har så fina bilder på sin hemsida att jag smäller av. Ett annat vackert ställe med självplock är Ulriksdals slottsträdgård som du kan läsa om här och är verligen värt ett besök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *