Två dagar i Ho Chi Minh City

vietnam kvinna

Är du på resande fot i Vietnam eller ska du bara mellanlanda i Ho Chi Minh City för att direkt resa vidare till semesterorterna? Vänta, du bör tänka om! Ho Chi Minh City är inte bara underbart trevlig, turbulent, vacker och spännande stad. Den är fantastisk! Det här kan du göra i två dagar i Ho chi Minh City.

Dag ett i Ho Chi Minh City

För det första, boka ett fyrstjärnigt hotell, det kostar bara några hundralappar och livet känns som om man vore miljonär. Skämt å sido, det är väldigt bra priser på hotellen här så var lite kräsen, du kan få både takterass, gym och pool som faciliteter utan att betala skjortan. Att resa på en liten budget men inte dra in på lyxen när man reser är den bästa känslan som finns! Jag gillar att boka via booking.com genom deras app. Jag reser endel så därför har jag blivit verifierad och får lite bättre priser. Men ett tips är också att höra av sig direkt till hotellet och kolla priserna för tillfället.

Strolla runt i stan! Det finns så häftiga byggnader, hål-i-väggen-restauranger och färgstarka människor som säljer färgglad frukt överallt! Men se upp för mopparna – det kryllar av dem på trottoaren och på vägarna. Den enda taktiken för att komma över ett övergångsställe är att titta rakt fram och gå med bestämda steg och inte se dig om. Då väjer mopparna och bilarna för dig. Men om du så mycket som tvekar är du rökt. Det fick vi bestämt lära oss. Det tar ett par dagar att förstå deras ostrukturerade men följsamma trafik.

Att käka lunch på Secret Garden var en härlig och kulinarisk matupplevelse. Det var lite knivigt att hitta restaurangen för du ska in i ett lägenhetskomplex med bakgård som inte direkt skriker restaurang. Vi knatade tre trappor upp och gick igenom en korridor och tillslut kom vi fram. Det var spännande att sitta där för vi såg rakt över till huset bredvid där de hängde tvätt och vattnade blommorna. Maten skulle jag säga är typisk asiatisk, med vietnamesiska inslag naturligtvis. Jag åt en väldigt god musselsoppa med citrongräs. Sedan åt vi grönsaker vi inte kommer ihåg namnet på. Du hittar till restaurangen här.

Det finns gott om nattklubbar/barer som huserar på hotellterasserna och är öppna för alla. Inget inträde och utsikten är oftast slående. Vi besökte en rad olika (vi är som sagt kräsna men de allra flesta ligger i district 1) och fastnade för en där vi drack (svindyra) drinkar och hängde med ett gäng amerikaner. Här är en lista över schyssta skybarer.

Dag två i Ho Chi Minh City

Dagen efter nattklubben och allt flanerande i staden är det gott att kyla ner sig med en islatte i hettan för att komma igång igen. Den hittade vi på L’usine som är en hipp cafékedja som erbjuder sojamjölk(!) i kaffet. Äntligen! Tyvärr finns det knappt några andra caféer som har sojalatte på menyn utan de kör med standard mjölk istället. Fem minuter senare beställde jag en iskall matcha latte som krävs när en är turist i 33° hetta.

Sedan gick vi till War Remnants museum. Det var fullkomligt svinlande och fruktansvärt – men ett MÅSTE att besöka när man befinner sig i Ho Chi Minh City. Vietnamkriget är en av de längsta och mest plågsamma krigen som någonsin förts. Helt meningslöst och med massor av oskyldiga människor som dödades.

Vi svalkade oss med ett bad mitt på dagen på ett av alla hotell med pool och takterass. Vi besökte uppemot fem stycken innan vi blev nöjda, för antingen var det högljudda byggljud, för få solstolar lediga eller alldeles för dyrt inträde. Här är en lista över olika pooler.

På kvällen åt vi på The Bloom som hade en fantastiskt spännande vegetarisk meny med smaker från Vietnam. Det var flera smårätter en skulle välja för att skapa en hel meny. Tapas känsla á la Vietnam. Det var otroligt svårt att välja på menyn för det fanns för mycket smårätter att det var löjligt. Tänk att man inte orkar eller kan ta in en alltför bred meny när man är hungrig och trött. Drinkarna var urläckra med basilika och citrongräs.

Jag hoppas du fick lite inspiration till din resa i Vietnam, kommentera gärna nedan i fall du har frågor eller funderingar eller om du upplevt något fantastiskt i staden som jag har missat. Här kan du läsa om en djungeltripp i centrala Vietnam värd att besöka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *