Österlens bästa restauranger och caféer

Här kommer mina allra bästa tips på sydkustens och Österlens bästa restauranger och caféer. Varför inte göra en kulinarisk smakresa i Sveriges Toscana i sommar? Och jo, jag vet. Järna Gårdsbutik ligger inte på Österlen men är ett trevligt stopp om du åker norrifrån. Vi reste från Stockholm ner till Malmö. För att sedan köra roadtrip längs med sydkusten och Österlen.

Allé på Österlen

Allé på Österlen har fantastiska sallader med färska råvaror, smörrebröd samt varma rätter. För den som vill stilla sötsuget finns massor av bakverk och för all del Fogarollikaffe. Miljön är naturligtvis slående vacker med vackra blomsterarrangemang och sädesfält.

Olof Viktors Café i Glemmingebro

Olof Viktors café ligger naturskönt till mellan sädesfälten i en klassisk skånsk gårdsbyggnad. Fika på innergården och välj mellan matiga smörgåsar, lättare lunchrätter och fluffiga bakverk. Ljuvligt!

400 grader i Malmö

400 grader ligger i centrala Malmö och bjuder på otroligt goda italienska smaker. Missa inte deras pizzor – och ta med mozarellaost och hemmagjord aioli till för du kommer inte bli besviken. Med fräscha viner att beställa till har du en succékväll.

Hörte Brygga utanför Skivarp

Hörte Brygga ligger utanför Skivarp och bjuder på härliga picknickkorgar och gott fika. Här sitter man ett stenkast från vattnet och njuter på rökeriets trendiga veranda. Prova för all del rökt sej med goda tillbehör. Det är magiskt gott! Att äta rökt fisk på Österlen är en del av upplevelsen.

Gränden i Ystad

Gränden ligger på en innergård mitt i city i Ystad. Det är omåttligt populärt att käka lunch/middag eller fika här så kom i tid om du vill ha bord! Alla rätter kan fås som take away om du hellre vill käka på stranden eller någon annanstans. I Ystad ligger även Sara&Söderberg som har goda frukostpaket att mumsa på.

Kiviks musteri

Kiviks musteri ligger lite söder om Kivik, intill Stenshuvud. De första äppelträden planterades 1888, fem generationer senare skapar de fortfarande magisk must, cider och annat smaskigt av äppelträden. Missa inte äppelkakan på Stinas Café för sjutton gubbar. Det godaste fikat någonsin.

Järna Gårdsbutik

Järna Gårdsbutik har goda sallader och fika. Vi stannade här på vägen ner mot Malmö. Trädgården är fantastisk med prunkande rosor och perfekt . Handla Saltå Kvarns produkter i butiken när du fikat färdigt.

Kommentera gärna nedan vilka du tycker är Österlens bästa caféer och restauranger – och om jag har missat något. Trevlig resa! Här är lite tips på annat en kan göra på Österlen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *